SANA YENİ BİR DÜNYA GEREK
“Vakit gece yarısını geçti. Pencerem açık. Çok uzaklardan hüzün dolu bir şarkı sesi geliyor. İçimde tanımlanamaz bir daralma var, bir el kalbimi sıkıyor sanki. “Bu geceye kadar iyiydim, birdenbire geldi hafakanlar. Ruhum kabına sığmıyor bu gece. Oda, ev, şehir, dünya, evren dar geliyor bana. Bir yolculuk etmek, buralardan, kendimden, her şeyden uzaklaşmak, bir yerlere gitmek istiyorum. Nereye, bilmiyorum. Hani, odaya bir arı girer de sonra çıkmak ister, bir türlü açık pencereyi bulamaz, cama çarpar durur ya, işte öyleyim ben de. Sınırlarıma çarpıp duruyorum aralıksız. Biri bana açık pencereyi gösterse!”
…
Çok sevilen gençlik kitaplarının yazarı, usta kalem Ömer Sevinçgül’den her gencin merakla ve keyifle okuyacağı, roman kurgusuyla yazılmış bir hayat rehberi…
Felsefe - Psikoloji - Özfarkındalık - Genç Kurgu / 160 Sayfa / 11 Yaş ve Üzeri
Editörün Notları
Liseli bir gencin bir yazarla tanışmasıyla başlıyor hikâye… Seca, edebiyata meraklı, felsefeye de ilgi duyuyor. Kitap okumayı seviyor, kendisi de yazılar yazıyor. Önce kendi yazılarını gönderiyor yazara. Sonra kafasına takılan ya da arkadaşlarıyla konuştukları bazı soruları da sormaya başlıyor.
Ömer Sevinçgül
Yazar olmaya on beş yaşında karar verdi. Lise ve üniversite yıllarında kalemi bırakmadı. Evvela özel bir kurumda editör. Sonra kamuda yüksek mühendis. Dokuz senenin ardından istifa ve yeni bir aşama. Kültür, sanat, yayın temalı kurumlar kurdu ve yönetti. Modern Kültür Merkezi, Adı Yok Dergisi, Radyo Aktif, Taksim Ofisi. Bu süreçlerde yetenekli gençlerle hep bir arada. Ulusal ve uluslararası gençlik projelerinde danışmanlık. Yurt içinde ve dışında seminerler. Medyada sanat ve felsefe sohbetleri. En sonunda özgün ve öncü bir girişim: Carpe Diem Kitap. İmza günleri, söyleşiler, okul etkinlikleri birbirini izledi. Yapıp ettiklerinin özünde daima ‘yazarlık tutkusu’ vardı. Novella türünde yirmi sekiz kitap yazdı. Eserleri beş dile çevrilip yayınlandı. ‘Kalbiyle yazan kalbe yazar’ diyor ve ‘taze ruhlara’ yazıyor.