Carpediem Kitap

BİR DÜNYA YAYINEVİ!

Başıma Gelenler Şaka Mı? – Neşeli Günlük 3

BAŞIMA GELENLER ŞAKA MI?

 Hayat ne kadar güzel! Ağzım kulaklarımda, burnum havada, gözüm yükseklerde, keyfim yerinde. Kalp kalp kalp…

 Yaşadıklarım rüya mı yoksa gerçek mi diye sık sık kendimi çimdikliyordum.

“Agghhhhh!”

 Nihayet beklediğim olmuş, özgürlüğüme kavuşmuştum işte. Günün birinde davul zurna eşliğinde telli duvaklı olmadan aile evinden çıkacağımı söyleseler hayatta inanmazdım. Daha birkaç ay öncesine kadar babamın, annemin, babaannemin sıkıyönetimi altında ve pek tabii kardeşim Ozan’ın uyuzlukları arasında çile dolduran ben, milyonlarca öğrencinin hayal bile edemeyeceği bir üniversiteyi kazanmış, neşe içinde ayrı eve çıkmaya hazırlanıyordum. Tabii beni nelerin beklediğinden habersiz…

  Akla hayale gelmeyecek bir öğrenci evi, birbirinden ilginç ev arkadaşları, hela başında tavla maçları, dumanlar arasında üniversite dersleri, yatağımı paylaştığım sokak hayvanları… Ayy, daha da neeeler neler!

 ‘Yaşadıklarım rüya mı yoksa gerçek mi?’den ‘Başıma gelenler şaka mı?’ya uzanan bu trajikomik macerada gerçekten de başıma gelmedik daha ne kalmış olabilirdi acaba?

Roman - Genç Kurgu - Mizah / 180 Sayfa / 11 Yaş ve Üzeri

Editörün Notları

  • Kitabın esprili ve sürükleyici dilinin yanı sıra hem anlatımı zenginleştirmek hem de gençleri aşina etmek için deyim kullanımına özellikle dikkat edilmiş.
  • Aile sevgisi, arkadaşlık, hayvan sevgisi gibi değerlerin önemi gündelik olaylarla vurgulanmakta.
  • Yerli karakterleri ve sıcak hikâyesi ile okurlar için tam bir yerli mizah romanı.
  • Hayattaki zorluklarla başa çıkma konusunda motive edici bir kitap.
  • Ana karakterin iç dünyasına yer verilmesi, okuyucuyla olan samimiyeti arttırıyor.
  • Hayatın içinden bir olay örgüsüne sahip olması sebebiyle okur kurguya kolayca dahil olabiliyor.
  • Eğlenceli ve mizahi bir dille üniversite dönemindeki bir gencin yaşamının kapısı aralanıyor.

Selcen Yüksel Arvas

Dünyayı gezmek ümidiyle okuduğu Boğaziçi Üniversitesi mütercim-tercümanlık bölümünden 2004 yılında mezun oldu. Beklentisinin aksine, uzun süre iki metrekarelik bir odada can sıkıcı çeviriler yaptı. Davlumbazı davul fırın, dübeli duvar delme makinesi sandığı bir dönemde teknik çevirmen olarak anıldı. Bir süre sonra şansı döndü; çocuk ve gençlik kitaplarının eğlenceli dünyasına girdi. Artık ikizler burcundaki ikizlerinden arta kalan zamanlarda yalnızca çocuklar ve gençler için çeviriyor ve yazıyor.