NASIL FENOMEN OLDUM? (ACAYİP İŞLER TAKIMI)
Efe ve arkadaşlarının fenomen olmak için çıktıkları yolda başlarına gelenler, tavuk dürümün arasına konmuş tavuğun başına gelmedi!
Efe’nin sosyal medyada yaptığı duygusal paylaşımlar bazı arkadaşlarının “arabeskin kralı” diye alay etmesine, ailesinin ise çileden çıkmasına sebep olur. Ve Efe’ye sosyal medya yasaklanır. Fakat bu yasak öyle bir projeyle delinir ki kimse gıkını bile çıkaramaz.
Efe ve arkadaşları bir anda birçok kişi tarafından tanınmaya başlar ama bu şöhret hiç de hayalini kurdukları şöhrete benzememektedir. İyi niyetlerle giriştikleri sosyal deney Efe ve arkadaşlarının hayatını bir süreliğine kabusa çevirir. Siber zorbalığın karanlık yüzünü görerek büyük bir ders alan ekip, bir öğretmenlerinin yardımıyla yeni bir senaryo yazarak bu durumdan kurtulurlar.
Bu arada nefes nefese bir macera yaşanır, arkadaşlık ilişkileri güçlenir, göz yaşları dökülür, kahkahalar atılır ve sonunda kazanan yine iyi niyet olur.
Hayretle başlayıp heyecanla devam eden ve sonunda mutluluk olan bir kitap okumaya hazırlan. Çünkü bu macera kaçmaz!
Roman - Genç Kurgu - Mizah / 160 Sayfa / 8 Yaş ve Üzeri
Editörün Notları
• İnternet öyle bir yer ki balla zehir aynı raflarda. Neyin iyi, neyin kötü olduğunu ayırt etmek çok zor. Kitap okuyucuyu bir yandan sürükleyici ve komik bir maceranın içine çekerken, bir yandan da cep telefonu ve tablete yapışık yaşayan gençler için çok önemli mesajlar veriyor. Tüm dünyada gençleri tehdit eden siber zorbalık konusunda bir farkındalık oluşturmayı amaçlıyor… Her kitapta farklı bir macera ile ilerleyen Acayip İşler Takımı, özellikle ortaokul çağındaki çocukların kitaplıklarında sağlam bir yer edindi. Ve öğretmenler tarafından çokça tavsiye edilen kitaplar arasına girdi. Kitabın kısaca konusu şöyle: Efe ve arkadaşlarının fenomen olmak için çıktıkları yolda başlarına gelenler, tavuk dürümün içindeki tavuğun başına gelmemiştir… İyi niyetlerle giriştikleri sosyal deney Efe ve arkadaşlarının hayatını bir süreliğine kabusa çevirir. İnternetin karanlık yüzünü görerek büyük bir ders alan ekip, bir öğretmenlerinin yardımıyla yeni bir senaryo yazarak bu durumdan kurtulurlar.
Salih Uyan
1976 yılında İstanbul’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Üniversitenin önce İngilizce öğretmenliği ardından sosyoloji bölümlerinden mezun oldu. Eğitimin farklı kademelerinde öğretmen ve yönetici olarak görev aldı. Çeşitli yayın organlarında eğitim üzerine makaleler yazdı. Eğitim teknolojileri ve uzaktan eğitim alanlarında da özel çalışmalar yaptı. 2000 yılında Türkiye’nin ilk ‘Altın Örümcek’ ödüllü İngilizce eğitim platformu ‘www.dersimizingilizce.com’ web sitesini kurdu. Ulusal ve uluslararası birçok eğitim teknolojileri konferansına konuşmacı olarak katıldı. ‘Gelecek Eğitimde’ platformu tarafından verilen 2021 yılının en iyi çocuk kitapları yazarı ödülünü aldı. Halen özel bir eğitim kurumunda yönetici olarak çalışmakta ve ulusal bir gazetede eğitimle ilgili köşe yazıları yazmaktadır. Evli ve iki çocuk babasıdır.